Wednesday, December 8, 2010

Blog re-dedication

Hi all (my one follower, and I think I know who you are!)!

This blog is now going to be my travel blog...again. This time it will be different, rather than the sporadic posts from last time.

First Difference: I'm going to be in Seoul, South Korea teaching English.
Second Difference: I'm going to try to update at least bi-weekly, if not daily (and you can hold me accountable for that!)
Third Difference: I'm going to try to take lots of pictures and video (which is something I'm not too familiar with, so please forgive me if it looks weird).
Fourth Difference: This blog will truly be bilingual. I want to use this blog as a way for my family abroad (in Finland, if you must know) to see how I'm doing. I know the translations will be bad (seeing as my Finnish Grammar is horrid), but it's understandable (so I'm told). I may not translate everything right away (depending on my schedule) but I'll try!

So right now, update-wise, I pretty much have the job set. I haven't signed anything yet, seeing as I have to get all my paperwork in order. They want quite a few things from University (final transcripts, my DIPLOMA, etc.), but I can't do anything until I graduate in less than two weeks. I'm just twiddling my thumbs in the meantime, though it KILLS me to not to be able to do anything! I also had to get an FBI Criminal Record Check, which sounds rather scary saying so, but I have nothing to hide. (It came back all-clear by the way. heh.) However, I need to get it Apostilled (which seems to be the international version of a notary), BUT I need to get my FBI CRC authenticated before I can do that. SO I need to send it back to the FBI, get it authenticated, send it to my state's Secretary of State's office, get the apostille, get my other papers together, and send it to Korea. *Phew!*

It'll be fine, as my mom says.

Yes, I am aware of the political situation over there right now. No, I'm not afraid. Yes, I'm a little nervous, but that's not going to stop me. I know that *if* something should happen (which I seriously DOUBT) that I could get out of the country fast. So no need to worry about me!!

That's about all I can write about now for that, I'll probably spend my 2 months or so before I leave talking about how I'm preparing for it.

Take Care!

*Suomeksi*

No niin, tämä blogi on nyt (taas) minun matkailu blogi. Aloitin tämän kunnes menin Kiinaan opiskelemaan, mutta nyt olen lähdössä Etelä Koreaan opettamaan Englantia. Viimeksi en kirjoitellut kovin useasti, mutta nyt aion tehdä useita muutoksia.

Ensimmäinen Muutos: Olen menossa Etelä Koreaan, Seouliin.
Toinen Muutos: Aion kirjoittaa tähän AINAKIN kaks' kertaa viikolla, (voi olla että kirjoitan päivittäin)
Kolmas Muutos: Aion panna paljon kuvia ja videoita (vaikka en oikein osaa videoo niin hyvin kuin valokuvausta, että voi oll huono alunperin!)
Neljäs Muutos: Aion kirjoittaa tämän blogin Englanniksi sekä Suomeksi, että mun Suomalaista sukua myös pystyy seuramaan minun seikkailuita. (Varoitan että mun kielioppi on todella huono, mutta minun kirjoitukseni on kuulemma ihan ymmärettävä...) Käänöksiä voi kestää vähän kauemmin laittaa tähän (Englanti on mulle helpommin, ja myös riippuu miten mun aikataulu menee). Jos ei oo suomeksi vielä, tuuthan takaisin vähän myöhemmin sitten.

Mutta tässä vaiheessa, mulla on se työpaikka (periatteella), en ole vielä alekirjoitanut mitään. Yritän nyt saada minun paperi hommat hoidettu ennen kuin lähden. Ne haluaa että saan paljon papereita minun yliopistolta (loppu numerot, minun DIPLOMI, jne.) mutta en pysty niitä hakemaan vasta kuin koulu on ohi kahden viikon päästä (vähemmin!). En siedä oleskella vaan odetelen! Myös piti hakea FBI:lta minun kriminaali historia. Sehän kuulostaa aika huonosti, että pitää hakea minun historia maan isoin poliisi palvelusta (periatteessa). Mulla ei ole mitään piilotettavaa, eli no hätä. (sehän tuli takaisin ihan hyvin, että mulla ei ollut koskaan mitään rikoksia, heh.) MUTTA tarvin hakea siihen semmosen "Apostille," joka on semmosen tarkastus että paperi on virallinen. Mutta pitää lähetää sen takaisin FBI:lle ja hakea semmosen autentikointi ensin. Sitten tarvin lähetää sen minun osavaltion ulkomaan "secretary" (nehän hoitaa ne Apostille:t), ja sitten laittamaan sen ja muita paperit Koreaan. Huh huh!

Kaikkihan tulee selville, niinkuin äitini sanoo.

Kyllä tiedän mitä Koreassa nyt tapahtuu poliitisesti. Ei pelota. Kyllä vähän jännittää, mutta menen kuitenkin. Ja jospa joitain sattuu (joka en usko tapahtuvan), pääsen pois maasta nopeasti jos tarvin. Ei tartte huolehdi minusta!

No nyt mulla ei oo enää niin paljon kirjoitettavaa! Meinaan käyttää tämän ajan lähtöön ennen kirjoittaa miten valmistaudun Koreaan, jne.

Näkemiin!

2 comments:

Michelle said...

I'm excited you're picking this back up again. I love the idea of reading about your adventures! Love you, and I'm praying for you.

Laura said...

aww, thank you dear! :)